Velkommen til Security Divas 2017


For 7. år på rad er NorSIS stolt av å kunne invitere alle kvinner med interesse for informasjonssikkerhet og IKT til en spennende konferanse 26.-27. januar.

Security Divas er en konferanse for og med kvinner innen informasjonssikkerhetsfaget. NorSIS ønsker å ta vare på og forsterke sikkerhets­miljøet med dyktige damer og bidrar på denne måten til nettverksbygging og faglig oppdatering for alle som er – eller ønsker å være involvert i informasjonssikkerhet. 

Påmelding

Vi har allerede mange påmeldte, men det er fortsatt noen plasser igjen. Les mer om de praktiske detaljene ved å besøke siden til arrangementet: https://norsis.no/arrangement/security-divas-2017/

Konferansen er på Quality Strand Hotel Gjøvik. Man må selv bestille hotell og kan nå hotellet på tlf. 61 13 20 00. Oppgi referansen «Divas» til hotellet. Hvis man vil sikre seg rom på konferansehotellet løn­ner det seg å være tidlig ute. Sen bestilling kan gi rom på Comfort Hotel Grand dersom alle rom på Strand er opptatt. Grand ligger i nærheten.

Påmeldingen stenger fredag 20 januar.

Program

Basert på tilbakemeldingene fra tidligere år vil vi fortsatt ha stor bredde og variasjon i programmet. Samtidig ønsker vi med årets konferanse å sette fokus på temaet:” trygghet og tillit i det digitale samfunnet”.

  1. Informasjonssikkerhet er viktig for å sikre verdiskapningen i Norge. I følge World Economic Forum vil 10% økning i digitalisering i Norge kunne gi en økning i BNP på 24 milliarder NOK. Mørketallsundersøkelsen 2014 estimerte et årlig tap som følge av datakriminalitet i det norske samfunnet på 19 milliarder NOK. Hvordan kan informasjonssikkerhetstiltak bidra til å redusere kostnader knyttet til datakriminalitet og samtidig sikre digitaliseringen?
  2. Informasjonssikkerhet er viktig for at vi som digitale borgere skal føle oss trygge og ha tillit til digitale tjenester. Uten tillit til systemene er det en risiko for at vi ikke tar i bruk digitale tjenester, samtidig som sikkerhetstiltak ofte blir omtalt som ”plunder og heft”. Hva setter vi høyest, brukervennlighet eller sikkerhet?

Vi har samlet foredragsholdere fra ulike (fag)grupper som påvirker informasjonssikkerheten i Norge og gleder oss til å høre deres perspektiver.

Nytt av året er at vi setter opp et teknologi-spor deler av dag en. Dette har vært etterspurt så vi håper det blir en suksess! Her er noen av de mange gode foredragene vi kan se frem til:

 

Aglika Klayn, Europol European Cybercrime Centre (EC3)

photo-aglika-klayn-lite“The Role of EC3 in Combating Cybercrime”

In light of the proliferation and sophistication of cybercrime affecting the European Union (EU), a dedicated European Cybercrime Centre (EC3) was established in 2013 at Europol, the EU law enforcement agency. Europol’s intelligence hub and its operational network of more than 200 liaison officers form EU and beyond provide the environment needed to pioneer a new international response to this significant threat. EC3’s strategy against cybercrime consists of increasing secure information flows between law enforcement authorities and key public and private partners, thus providing the means to coordinate impactful cross-border operational activities against top targets.

 


Marie Elisabeth Gaup Moe, Forsker/PhD SINTEF

marie-moe-portrait-with-pacemaker

“Sikkerhet i min personlige kritiske infrastruktur”

Vår avhengighet av systemer som styres av programvare øker raskere enn vår evne til å sikre systemene. Når alle våre ”dingser” kobles på nett øker angrepsflaten og våre verdier blir sårbare for hacking. Dette utgjør ikke bare en trussel mot informasjonssikkerhet og personvern; også menneskers liv og helse trues når dingser som kan påvirke fysiske systemer i økende grad kobles opp mot Internett. Marie Moe er avhengig av et medisinsk implantat, en pacemaker som sørger for at hjertet hennes slår. Som sikkerhetsforsker ønsket hun å finne ut mer om informasjonssikkerheten i denne datamaskinen inne i sin egen kropp, men hun fikk ikke tilgang til å se koden som holder henne i live. Marie startet derfor et hacking-prosjekt for å finne ut av sikkerheten i sin egen personlige kritiske infrastruktur.


Hanne Tangen Nilsen, Chief Security Officer Telenor Norge

hanne-tangen-nilsen-photo-1

 

“Hvordan arbeider vi for å beskytte kritisk infrastruktur?”

Telenor Norges tilnærming til risikostyring og sikkerhetsarbeid for å beskyttelse av så vel vår kritiske infrastruktur som kommersielle tjenester.

 

 


Hanne Kristin Rohde, tidligere toppleder i Oslopolitiet, jurist, forfatter og foredragsholder

hanne-kristin-rohde-3-stor-foto-trond-heggelund-nettcoach-no_

“Kjemp for alt hva du har kjært”

Dette er et annerledes foredrag. Der forteller jeg om å tørre å satse på seg selv. Om å tviste indre dialog i positiv retning fordi den du snakker aller mest med i løpet av dagen ikke er ektefelle, samboer, svigermor eller naboen, men deg selv og da er det viktig at du hører noe bra. Jeg snakker om å avlive de velkjente bløff-tankene (The impostor syndrome), om å overvinne criticus infernalisene der ute, de som sitter dypt i lenestolene og sprer galle og utrygghet. Jeg forteller hvordan jeg klarte å lene meg enda lengre frem, og kjempe for alt jeg har kjært. For ville vi behandlet våre beste venner slik vi tidvis behandler oss selv?


 

Velkommen!

Samarbeidspartner:

acc_sig_blk_cmyk