Kritisk til appen Sarahah


Appen har fått dårlige tilbakemeldinger i Apple Store og Google Play.

I følge Digi.no ligger appen Sarahah denne uken som nummer to på listen over de mest nedlastede gratisappene i norske Apple Store. Navnet betyr ærlighet på arabisk. Appen ble i utgangspunktet laget for at ansatte skulle få muligheten til å gi anonyme tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk til sjefer og andre autoritetspersoner. Appen har fått rykte på seg som en mobbe-app, og har fått gjennomgående dårlige tilbakemeldinger i både Apple Store og Google Play.

I Saudi-Arabia er vi tett knyttet til venner og familie, og vi er veldig ærlige. Men det finnes barrierer for ærlighet, som alder og posisjon. Det er disse barrierene vi vil bryte ned, sier utvikler Zain al-Abidin Tawfiq til Mashable.

Nå er appen åpnet for alle, og den fungerer omtrent som Yelp. Men i stedet for å gi anmeldelser om filmer, musikk eller til restauranter, gir du det til mennesker. Alle tilbakemeldingene dukker opp i en egen feed. I appen kan man søke opp hvem som helst, forutsatt at de er registrert i appen med sitt virkelige navn.

– Dette er en app jeg personlig er kritisk til, sier Hans Marius Tessem som leder Slettmeg-tjenesten. For det første – kan man ikke si noe ansikt til ansikt, så bør man holde seg for god til å si det. Det andre er i hvilken grad man skal utsette seg selv for denne appen. Når det er laget en app for å gi tilbakemeldinger om deg som person, så vet vi at det stort sett vil komme negative tilbakemeldinger. Når man gjennomfører spørreundesøkelser, og man åpner for fritekstkommentarer, og det kommer inn en negativ kommentar – så gis den ofte uforholdsmessig mye vekt. Slik vil det også være med denne appen. Om man har 500 venner som ikke sier noe negativt til deg, og en person sier noe negativt, så vil all vekt legges til den ene negative kommentaren. Jeg vil derfor anbefale folk å ikke utsette seg for denne appen, avslutter Hans Marius Tessem.

  • Medietilsynet og Slettmeg.no har i fellesskap utarbeidet 10 nyttige tips for alle som på ulikt vis er nødt til å takle nettmobbing.
  • For mer informasjon om hvordan være trygg på nett, les og lær mer på NettVett.no
  • Om du har opplevd hendelser eller ønsker hjelp til å få slettet informasjon på nett, se veiledninger på SlettMeg.no

Kilde: Digi.no 

Informasjon fra NorSIS er hentet fra flere kilder. NorSIS vurderer informasjon før publisering, men NorSIS kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.